It’s gonna be epic!

Tillbaka efter några veckors road trip i Kalifornien. När vännerna frågar vad som var den största behållningen, säger jag ”allt”! Det var femte resan over there och för varje gång växer sig längtan allt större att få stanna lite längre.

Trots  denna förtjusning blir jag inte längre lika initialt överväldigad som vid första resan på 90-talet. Det som istället slår mig denna gång är att vi i Sverige på många plan närmat oss amerikanerna – inte minst vad gäller mediesidan.

Men så klart finns det fortfarande skillnader, där man i USA kör ett roligare, rappare och mer publikfriande format. Höjdpunkten är de amerikanska nyheterna, följt av väderprognosen. Jag kan sitta och titta på väderpresentationer för underhållningens skull. Här kör man hela registret för att eftersträva personifiering och att gå genom rutan. Grafiken är mer utvecklad och dimensionellt rörlig, vilket inte sällan leder till att man undrar om man kommer hamna mitt i en tornado eller liknande.

Den extra kryddan är att presentatörerna är så ruskigt verbala. Så retoriskt generösa. Så mycket glimten i ögat. Så när man konstaterar att det ska blåsa ordentligt söder om LA, och att surfarna måste se upp, blir slutknorren: ”It’s gonna be epic!”.

Då bara smälter jag inombords och bär med mig den känslan hela dagen.

Everything can be epic…


En reaktion på “It’s gonna be epic!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *