Surprise! Här är ditt liv 2013.

Hej på mig själv.  Tänkte bara ge en påminnelse om några saker. Det har med deadline och livet att göra. Föreställ dig nu att det är februari år 2013. Fantastiskt, eller hur? Om det inte vore för att absolut allt kommer köra ihop sig.

Du vet ju att du alltid haft ett bra förhållande till det här med deadline? Målet, riktningen, adrenalinkicken, fokus och så segerns sötma som kommer ur ett långt arbete. Jodå, det har blivit en hel del deadlines genom åren. Och det funkar, gång efter gång – så vadå?

Jo, men lyssna nu lite till. För det här är ett gott råd. Börja i tid nästa gång med du vet vilken uppgift. Nej, det är inte någon idé att protestera, för nu menar jag det verkligen. I tid kan betyda ungefär flera veckor, kanske till och med två månader tidigare än vad du (din optimist) tror behövs.

Följande saker kommer sannolikt att inträffa:

  • Du kommer inte att få fram all information som behövs i tid. Surprise! Du är faktiskt beroende av en hel drös andra människor som du inte kan påverka särskilt mycket. That’s reality.
  • När du minst anar det kommer din man att ge sig iväg på viktiga jobbresor utomlands, din mamma att vandra i bergen på en trevlig semester-destination och själv står du utan backup. Det betyder full service, tunga matkassar från ICA, hämta-lämna till skolan, innebandy-, handbolls- och karateträning. Och dessvärre kortare jobbdagar.
  • Sen, när du tror att allt är lugna gatan igen så visar det sig att ett eller två av de små ljuvliga barnen åker på ett virus som gör att de blir sjuka. Minst en vecka kan en sådan sjukdom hålla på. Tänk typ influensa.
  • Då kommer du att göra allt vad du kan för att kombinera jobbet med sjukstugan, som visserligen tack och lov delas med mannen. Du kommer få jobba på helgen och kvällen och dammtussarna växer allt eftersom i ditt vardagsrum, för städning är det minst prioriterade. Hellre bloggar man ju lite. Eller sover.
  • Snart skymtar du ljuset i tunneln och tänker att det ska nog gå. Barnen börjar bli friska. Men, surprise igen! Nu får du också influensa. Även om den tanken känns helt främmande för dig. För du har ju en deadline, eller hur?

Okej. Nu kanske du blir helt knäckt redan ett år i förväg. Men eftersom du bestämt dig för att vara en möjlighetsletare så är det i det här läget du ska komma ihåg följande:

Tre bra tips

  • Många bäckar små ger till slut en hel å. Skriv, skriv, skriv varje dag. Du kan ju skriva! Du älskar att skriva! Tänk på att orden är det sista som överger människan. Eller om det var hoppet? Skitsamma. Bara skriv.
  • Gå till Hälsokost och köp allt vad du tror ska göra dig frisk. Tankens kraft är stark. Kom ihåg ett riktigt läkarbesök också. Det kan visserligen vara nedslående att få höra att du kan räkna med sängläge flera dagar – men hallå, bärbar dator? Eller hur.
  • Du klarar mycket mer än vad du tror. You can do it! Det löser sig!

Men börja i tid nästa gång.

Efterord
(Det blev till slut en färdig Årsredovisning 2011. Trots den värsta influensan som familjen någonsin drabbats av.)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *